Super verse mossel koekjes
Recept Mossel koekjes:
500 gram vers gestoomde mosselen
1 kopje witte wijn
Gehakte kruiden (bieslook, kervel, peterselie)
Gehakte sjalotten, knoflook, rode peper (zoveel of weinig als je lief is)
100 gram zelfrijzend bakmeel
1/4 eetlepel ‘baking soda’
1 ei
50 tot 100 ml melk
1 eetlepel citroen-of limoensap
Hak het mosselvlees. Zeef alle droge ingrediënten. Maak een kuiltje in het midden, voeg melk, wijn, citroen-of limoensap toe samen met wat zout en peper. Klop tot een beslag en laat gedurende 30 minuten rusten. Hak ondertussen de kruiden, sjalotten, knoflook en Spaanse peper en fruit in de koekenpan tot het gaat geuren. Mix na afkoelen door het beslag, samen met het mosselvlees.
Verhit olie in een koekenpan, bak een eetlepel van het mengsel tot het goudbruin is en draai om.
Heerlijk met een groene salade, samen met aioli of zoete chilisaus … Yummy!
Bron: ‘Motorhome Kitchen’